Selasa, Februari 22, 2011

TESTIMONI MAAJUN ANGGUN BESTARI (MAB)

Testimoni 9

merawat migrain
ibuhazique wrote:
Quote:
Posted: Sat Jul 15, 2006 7:12 pm
salam..
akak sya berminat gaks le...emmm tapi nak tanya dlu takut tak sesuai kan...
kak Zal..ma'jun ni panas so muka nnti naik jerawat ke dak...riso gaks kan kalo tang dalam ok tp muka naik jerawat lak..hehehe pudarlah penampilan nanti terutama nak dekat raya ni...
muka sya lak sensitif sikit..tp takder jerawat so takut kalo makan nanti jerawat timbul...sila jelaskan ye akak mekasih bebanyak...

assalamualikum....
Dah habis sebotol sya gunakan makjun kak zah ni..so far, mmg elok...
memula dlu sya was2 nak guna takut naik jerawat ke apa..heheh nak jg penampilan...maklumlah sebelum ni sya gunakan yg mahal..sebulan RM42 pil, ttp naik jerawat..kunun akan melicinkan wajah lah, pertukaran hormonlah..bila dtg period jerawat pun muncul.. tp..alhamdulillah...makan makjun kak zah ni jerawat seketui pun takder hahaha..bdn pun tak rs panas pun...so far mmg sya takder masalah migrain dah..jika tidak..alahai..mmg nazak!!!sakitnya melarat 2-3 hr...rs pecah kepala..la ni masalah mmg hilang hahaha
ALHAMDULILLAHHHHHHHHHH
ibuhazique - wanitamelayu - page 5
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Testimoni 10
menurunkan berat badan
tee wrote:
As'kum,Kak Zalpermai
Ada cite baru nih.Semenjak T makan jamu kak Za.Badan T cam dh susut sikit.Tpi T x perasan.Yg perasannya..Meh T cite ler
Selalunya T slalu kirim nasi dh sbulan kt kawan.Tpi ari tu T,dh boring.Kononnya nk pilih citarasa sendiri.Kakak gerai tu tegur T."Hai ,ko T lama x beli nasi akak,makin kecik ko nyer"....Dlm hati berdetik gak.Aiks dh susut ker badan aku ni.Tu baru sorang.Kemudian ptg T mesti beli pisang goreng atau keropok lekor.Mek keropok lekor pun tegur T."Kak,apasal akak dh kurus...akak makan pil kurus ker..lengan baju
akak dh x ketat.(Pkai uniform/blazer).Apa lagi dlm kepala ingat jamu akak lh.(Promote nih)
Ari tu Kak Nora yg jual insuran pulak.(Yg jumpa kak Zal ari tu).Dia pun tegur T dh kurus sikit.T kata lh makan jamu kak Zal.Apalagi,dia kn dh beli kt kak Za,cuma dia lom makan lgi.Dia kata nk makan dh x sabar lgi.Eeee dh perasan pulak T ni,dh kurus sikit.
T ada satu soalan tuk kak Zal....Anak dara leh x makan jamu akak nih.Coz ada seorg anak dara ni,tanya.T berjaya turunkn sikit makan apa.(Dlu T pipi tembam,dh la tu badan bulat.Dh la T ni kecik jer org nyer.Cam kak Nora tu)Kak Za,tolong jawab nyer.....T nk pm kak Zal..nk order...
(Caya lh kak Zal,Macam X percaya jer...Stop jer makan,period dtg..betul lh.Macam pil perancang...)
tee - wanitamelayu - page 7
----------------------------------------------------------------------------------------------------------Testimoni 12-reduce darah kotor/menghilang keputihan
Quote:
Originally Posted by Imann
Imann dah masuk botol ke 2....tu pun dah nak abih... :lol: ..masa 1st botol aritu...b4 abih jamu...dah period..tp bukan kuar darah..tp itam2...ada lah dalam 4-5 hari...but imann still continue makan...agaknya darah kotor yg lelama dulu kot...
abih je ubat...dlm 2-3 hari tu..period
masa nak makan botol ke 2 tu...selalu lupa nak start...seingat imann...imann makan pada ari ke 10 kot... :lol: :lol: ...ok ke kak zai?....
but so far...keputihan clear...bau2 ilang...masa period tu...ada gak sakit2 pinggang...maybe lom betul2 adjust kot...tggu lah lepas ni mcm mana pulak....still continue makan majun ni...rasanye2 next week abih la kot...
Imann - page 8
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Testimoni 13
teratur period/bertenga/mencantikan kulit
Quote:
Originally Posted by aidaroha
[i]salam kak zah...
saya nk beli MAB 2 botol lagi ye... ehehe
saya dh 3 bulan mkn MAB nih... tujuan utama saya cuba MAB ni sbb nk betulkn perjalanan haid saya yg tk teratur selepas bersalin thn lepas dn juga ingin merancang. memang dlm masa sebulan tu tk nampak kesan lg.. cuma yg saya rasa bdn segar dn tk letih mcm sebelum ni. tp alhamdulilah lepas bln kedua haid saya normal semula.. keluar dgn jumlah yg biasa dn hari yg sepatutnya...
1 1/2 bulan saya mengalami satu kesan yg agak ketara setelah mkn MAB... iaitu jerawat banyak tumbuh... saya terus mkn dn berpikiran positif...krn kemungkinan itu cuma kesan sementara saja dn mungkin juga sistem bdn saya sedang menyesuaikan diri dgn MAB... sbb mengikut testimoni di sini kulit muka mereka jadi bertambah cantik... jadi saya teruskan mkn dn akhirnya pd bulan ketiga jerawat tk timbul lg.. kulit muka jadi lebih halus... nampak cerah... suami saya yg ckp lerr... dia yg pandang hari2 kan... ehee

dr segi dalaman pulak... MAB memang tip top... banyak dpt pujian dr asben... tanda puas hati... hati saya pon tenang dn senang..
saya ingin pesan kt kekawan yg baru mencuba... mkn dgn aturan yg betul.. kena displin kalu tknk peknen... cam mkn pil2 perancang yg lain gak lerr... kalu tk displin jgn salahkan MAB bila terpeknen... salahkan diri sendiri ok....
GOOD PRODUCT KAK ZAH :wink:
Aidaroha - page 31
------------------------------------------------------------------------------------------------------------Testimoni 14:
Menyelesaikan masalah keguguran rambut

Quote:
selamat rambut saya kak zah.. dulu mkn pil perancang beli kt farmasi tu.. rambut gugur banyak sangat.. mkn MAB ni dpt membantu mengurangkn masalah tu... sib baik jumpa MAB... kalu tk botak lerr jawabnyerrr :lol: :lol:
aidaroha - page 35
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------Testimoni 14
Badan Tak Letih

Quote:
Originally Posted by harajuku
i pon agree gak...i anak baru sorang tu pon blk keje dah penat cam apa jerk..blk umah mmg dah x payah nak masak cuma jaga anak jerk..tp penat gak...pagi kuar umah kul 7 lebih pastu blk sampai umah dah dekat kul 7 gak...travel jauh tu yg penat..hopefully ngan mab ni dptla ringan sket rasa penat ni...klu x rasa cam nak pengsan jerk...ini klu ada anak 2, 3 rasanya pengsan terus kot :lol:

harajuku - page 9
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------Testimoni 15
Menyelesaikan Masalah Sembelit
Quote:
Originally Posted by harajuku

isyallah...itulah first thing yg saya bleh nampak klu buang air..mmg x sembelit lagi dah...b4 this mmg payah sket klu time2 nak buang air ni.. :lol:
lain2 sy x nampak lagi cuz btl pertama x abis lagi...cuma yg nampak period tu dtg blk (keluarkan darah kotor)..tp xper sy tunggu lagi...insyallah berkat kesabaran manalah tau berhasil pulak nanti...
nak tanya lagi kak..open erk...klu cam terbabas ker percentage nak pregnant ada x... even dah mkn mab ni:lol: ops:

harajuku - page 9
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------Testimoni 16

[b]Membuang Darah Kotor Dlm Peranakan/Kepuasan Hubungan Kelaminb]
Quote:
Originally Posted by cute_girl
akak..nk bgtau ari tue kan saya period smpi 2 minggu mkn jamu nie...
mmg byk gak arr darah berketul2 kuar..risau gak saya..
tp saya maintain gak mkn jamu nie..
alhamdulillah...lama2 o.k...
rasa darah berketul2 tue darah lama..
mmg kalo tgk tue..rasa gerun la..
sbb x pernah kena mcm tue....
tp disebabkan akak pernah ckp teruskan dulu..maybe hormon setiap org berbeza..
alhamdulillah..
lps 2 minggu tue baru o.k..
sbb mmg timing saya period..tp risau 2 minggu..
sbb minggu yg pertama..darah kotor itam berketul2 keluar..pastu minggu yg kedua baru la normal cara kita period..tp untung sgt2 dpt jamu nie..

cik abg x terkata...hehehhehehe :lol: :lol:
power!!!!
cute_girl - page 9
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------Testimoni 17
Menghilang perut meleper/buncit lepas bersalin

Quote:
Originally Posted by ibuhazique
assalamualikum kak zah..huh lama tak jenguk kat sini..bukan apa 2,3 menjak ni bz dah tu sibuk ngan kuiz celoteh santai lak hehehe penin penin jap
ni nak order la kak MAB...kalo leh sya dtg amik sendri lah ek...sebab saya nak keluar hari isnin pi kat area tmpt akak tu...
boleh??? hehehe
emmm so far makan majun ni oklah..perut saya pun dah meleper tak buncit..yelah 10 bulan yg lepas bersalin ingat senang2 ke leh maintainkan perut geleber hehehe

ibubazique - page 10
------------------------------------------------------------------------------------------------------------Testimoni 18

kepuasan bersama/merawat keputihan/mengekal bentuk badan/berseri wajah
Quote:
Originally Posted by nby_cemara
Kak Zah nanti saya nak order 2 botol. Tlg bagi pada Lin ye...
Pengalaman saya : Saya telah mencuba MAB memang bertujuan sebagai family planning dan dah makan botol ke 4. Masa mula2 makan tu memang period tak berapa betul, ada satu bulan tu selang 2 minggu period lagi. Tapi saya teruskan juga walaupun period tak berapa betul hinggalah sekarang.
Kebaikan yang saya dapat husband memang puas hati, keputihan sikit sangat, badan rasa fit, muka tak nampak pucat (byk kawan2 saya tegur). Kalau nak lagi detail bolehlah pm saya sebab byk benda nak tulis tapi tak tertulis.

nby_cemara -page 11
------------------------------------------------------------------------------------------------------------Testimoni 19

Dari pil Noriday ke MAB/Menghilang Keputihan/Tiada Gagguan Menyusu baby
Quote:
Originally Posted by danish
Last week saya dah try makan MAB.. pada 25/1/2006.. bli kat kawan satu opis kebetulan die baru jer bli ngan kak Zalpermai.

Ekceli.. dulu sya makan NORIDAY.. then bila habis trus sambung makan MAB..so far x der lah kacau susu...(MASIH SUSUKAN BABY)...
Sebelum ni saya memang ada menghadapi KEPUTIHAN.. sampaikan ader ketikanyer laki saya tegur..eeehhh malunyer... Tapi yang menggembirakan saya setelah 3 hari makan iaitu pada hari ahad lepas..ALHAMDULILLAH.. no more keputihan.....tu lah buat saya terperanjat...berkesan gak MAB ni...
Saya ada gak baca2 untuk bagi "K*TAT" dalam thread ni..... tu belum ada lagi progress...almaklumlah bila dah beranak pinak ni...
Kalau ader progress lagi saya akan ceritakan kt sini...
Terma kasih MAB....
Danish - page 36
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 20
Mengetatkan Peranakan

Originally Posted by lin_na
hai kak... askum...
dah lama tk joinni...sy dah abis sbtol.... ari khamis abis.... ahad bru pireod.... ni masih lg la... klu pireod lom kering ari rabu mlm khamis... kene mkn jugakkn botol ke dua.... pasal sakit kat nenen tu... dah ok dah... erm... dah dua org kwn sy ikut jejak sy mkn MAB... needa & danish... smua tu satu opis... sronok syer ngan kawan2... kesan keatas sy skrang ni... erm... alhamdullilah mengetatkan.... tp sy mmg susah nk buang air... mula2 mkn jer, senang buang... skrang ni... 2-3 ari baru la sakit perut... cam ner kak... apa patut sy buat supaya leh buang ari2....
ok kak zal...
lin_na - page 36
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Testimoni 21

Melawas Buang Air Besar
assalammualaikum semua

zal, anne nak update psl adik yg seorg lg (bkn yg berptg) dia dah mkn sebtl & dah samb. btl ke2. Alhamdulliah sehari seblm samb. btl ke 2 dia dah period sbb selama lbh krg 5 bln dia x period selepas guna suntikan utk merancang dan lg satu dia sng melabur sbb seblm ni 1/2 minggu br melabur. Itu sj sekian melapurkan dr anne. hehehhe :lol:

yg adik dlm ptg tu blm dpt feed back lg. Thanks
anne - page 36

Tiada ulasan:

Catat Ulasan