Selasa, November 03, 2009

MAJUN ANGGUN BESTARI


Dari segi saintifiknya bagaimana MAB boleh bertindak sebagai family planning........

1) Apabila kita makan MAB ianya ia akan miningkatkan temparature (suhu) badan dalam tempoh 24 jam. Suhu ini akan membuat satu invironment pada sekitar rahim kita (tempat pertemuan benih lelaki n perempuan) dimana pada suhu ini ianya akan membuatkan benih lelaki dan perempuan tidak aktif untuk bercantum (persenyawaan) untuk membentuk embrio (janin). Dengan kata lain chanses utk pregnt adalah zero pada suhu ini.

2) Untuk pengetahuan dari ilmu kajian biologi benih yg dilepaskan semasa bersama cuma ada hayatnya (umur) sehingga 24 jam sahaja. Jika benih ini tidak dapat bersenyawa dalam tempoh 24 jam ini maka ianya akan mati sendiri. Ini ada ketetapan umur benih sejak azali lagi yang Allah jadikan.

3) Jadi relate dgn maklumat diatas sebabtu lah MAB hanya dibuat berfungsi setakat 24 jam sahaja. Tujuannya supaya menyamai umur benih. Jadi dlm zon yang tidak selesa tu ia tidak berupaya utk combine dgn couplenya maka lepas tempoh 24 jam ia pun matilah sendiri n pada hujung bulan (time rest 7 hari) ia akan direduce melalui period. Jadi kalau dalam tempoh 24 jam tu kalau ia berjaya combine maka proses persenyawaan akan berlaku dan akhirnya membentuk embrio (janin).... so pregnt lah tu. Coz inilah MAB ni kena makan ikut aturan dgn gap masa yg betul. +/- 2 jam adalah dikira 100% selamat. Jika tak ikut displin ni maka selepas 24 jam suhu badan akan normal dan benih akan kembali aktif n dlm zon yang selesa maybe ia berupaya untuk melakukan persenyawaan maka terpregntlah bagi org yg makan main2/lupa/tak ada displin.

4) Mangikut kajian juga semasa bersama ada berjuta2 benih dilepaskan. Benih lelaki/peremuan akan berenang n akan berjumpa di rahim. Hanya satu dari jutaan benih yang betul2 aktif yg menang akan ke rahim untuk membuat persenyawaan. Tapi bila sampai ia tidak berupaya combine kerana didapati suhu kat situ tidak sesuai untuknya. Tunggu punya tunggu tempat pun sudah melebihi 24 jam kecewa akhirnya habislah perjanjian hayatnya pun luput.5) So satu biji itulah dose yang betul u utk membuat temperature yang tepat. Jika dilebihkan dose nnt blh membawa risiko lain pula kecuali kes lupa shj.So... itulah konsep family planning yg mudah utk difahami. Tidak ada chemical dlm membuat protek just ramuan rempah2 n herba tertentu sudah memadai.

Majun Anggun Bistari...



New Packaging

MAAJUN ANGGUN BISTARI (Plus Family Planning) Produk amalan tradisi keluarga sejak 25 tahun untuk dikongsi kepada puan-puan khas untuk yang telah berkahwin mahupun wanita yang belum berkahwin.

Bagi mereka yang berhajat untuk merancang keluarga dengan cara tradisional, bolehlah mencuba dengan mengamalkan Maajun Anggun Bistari ini, di mana kejayaannya adalah 100% dengan syarat mengikut disiplin makan yang betul (terdapat aturan makan yg betul.)

Telah diamalkan sebagai tradisi keluarga sejak 25 tahun dahulu. Dahulu ianya hanya dijual dari rumah ke rumah sahaja. Tidak dijual di mana-mana kedia ubat atau farmasi. Bagi yang kurang selesa dengan family planning dengan kaedah moden adalah dipelawa untuk mencuba kaedah tradisi ini dan setelah mendapat kejayaan & keyakinan bolehlah membuat perbandingan dengan kaedah moden.

Khasiat MAB mengikut keutamaan:
1. Family Planning / menjarak kehamilan
2. Merawat keputihan yang teruk.
3. Menjaga peranakan - menyempitkan faraj wanita.
4. Membuang darah kotor/toksin melalui period.
5. Menstabilkan hormon kewanitaan dlm badan.
6. Mencantikkan kulit.
7. Menormal & teraturkan period setiap bulan.
8. Melancarkan perjalanan darah.
9. Mencantikkan & menegangkan payudara.
10. Melawaskan pembuangan air besar - menjaga usus.
11. Menambah tenaga sepanjang hari.
12. Mengawal kolestrol dalam darah.
13. Menurun & mengawal berat badan.
14. Awet muda sokmo.

Lain-lain Khasiat MAB:
Selain digunakan sebagai pil perancang.....MAB juga boleh dijadikan sebagai ikhtiar untuk pelbagai kegunaan lain spt:

1) MELAMBATKAN MENOPOUS /MENGEMBALIKAN PERIOD(HORMON) BG YANG TELAH MENOPOUS.

Dengan mengamalkan MAB, anda tidak akan menopous di usia yang terlalu awal iaitu sekitar 40-an. Biasanya hormon kewanitaan dikeluarkan oleh otak kita dengan aktif pada usia remaja hinggalah usia sekitar 30-an. Disebabkan faktor usia, masa dan tekanan hidup otak kita akan menjadi kurang berkeupayaan merembeskan hormon tersebut. Jika masalah ini tidak diatasi dgn baik kita akan menjadi cepat tua dan akhirnya mempercepatkan menopous. Keadaan ini akan menimbulkan kesan tidak baik spt cepat letih, marah, runsing dan seterusnya pada hubungan suami isteri. Insyaallah dgn mengamalkan MAB, kesan tersebut dapat diatasi dgn baik.

2) MAB SBG IKHITIAR MENDAPATKAN ZURIAT: Biasanya wanita yg mengalami masalah period tidak stabil / senggugut berkemungkinan sukar utk mengandung. Masalah yang mungkin dialami adalah spt terdapatnya 'blocking' atau salur tersumbat pada peranakan seterusnya menjejaskan kesuburan atau menghalang proses persenyawaan berlaku. Dengan mengamalkan MAB ianya akn bertindakbalas dgn mengeluarkan sisa darah yg tersumbat (berwarna hitam/coklat pekat) seterusnya menyuburkan kembali hormon wanita dan memperbaiki saluran darah agar proses persenyawaan dapat kembali aktif dan lebih cepat. Insyaallah MAB dpt membantu proses kehamilan ini.
...................................................................................................................................................................
3) SESUAI UTK WANITA BERUMUR/WARGA EMAS: MAB dapat membantu melancarkan darah, membuang angin dalam badan, sakit2 sendi dan letih. Ada sesetengahnya juga dapat mengembalikan semula period dgn cara membuang sisa2 period lama yang tertinggal dan menyihatkan kembali rahim wanita.
..................................................................................................................................................................
KANDUNGAN MAB:
1. Herba (kacip fatimah)
2. Rempah ratus.
3. Habatus sauda / jintan hitam.
4. Serapat.
5. Senduduk.
6. Inai.
7. Madu
.....................................................................................................................................................................
21 biji untuk sebulan
KOS POS : Semenanjung Malaysia : RM 6.00
Sabah/Sarawak/S. Labuan : RM9.00
BERMINAT??? HUBUNGI SAYA DI TALIAN : 019-265 3237
UNTUK NASIHAT DAN SEBARANG PERTANYAAN..... WASALAM.

Testimoni MAB..
Ok ini adalah sebahagian testimoni yang dah cuba dan serasi dgn MAB ni:
Testimoni 1;
menurun & mengawal berat badan
"kawan kawan smua.. actually i kira baru lagi ambik jamu ni.. dlm 3 bln kot.. tp hasil nyer u le rasa dlm seminggu u ambik..yg i paling suka psl jamu akak kita ni.. nafsu makan i dpt control.. (tak tau la org lain.. sbb lain badan lain effect kot.. ) skrg i da trn bdn 3kg.. dlm masa 3 bln..tq ya kak.. tu yg i order lagi smpi 3 btl... ari tu.."ciksal- wanitamelayu-
.....................................................................................................................................................................
Testimoni 2;
merawat keputihan
akum...saya suka kat makjun kak zah nie..baru sebulan ambik....pasal keputihan kompom ilang..baru seminggu ambik keputihan n bau2 ilang...dah abis botol ke 2 nie memang akan order lagik.. tq kak zahye ye - wanita melayu
....................................................................................................................................................................
Testimoni 3;
kawal selera makan,bertenga,merawat keputihan
"Maajun ni memang beesssttt!Selain dr kita gunakan utk family planing, masalah org pompuan pun bleh settle gak. Sya bru guna 1 bulan tp dah nmpk kesannya.Nafsu nk makan tu mmg bleh control, mungkin bru mkn so x rasa kurang weight tp banding masa nk amik mercilon, nordett , asyik nk mkn je. Sedar2 bdn kembang.Lps 2 minggu lbh mkn terkezut gak apasal period dtg lg, tp pas dgr penjelasan kak zah, maybe hormon x stabil. Tp yg membuat kan saya teruskan mkn maajun ni coz....hubby puas hati....Baby saya nk masuk 6 bulan, biasanya baby umur gini, mlm2 mmg kena berjaga, tp pas mkn maajun ni rasa x la penat @mengantuk sgt esoknya.Yg paling suka, masalah keputihan langsung xde, memang bersih!So memang berbaloi, murah pun murah!"wana - wanita melayu -
........................................................................................................................................................................
Testimoni 4;
merwat keputihan/bertenga/keselesaan hubungan suami isteri
"saya pun teruga gak...tapi teruja nak bagi testimoni ....saya dah makan maajun kak zah ni 2 bulan....alhamdulillah takde masalah...cuma mula2 mkn dulu period kelam kabut sikit....tapi saya teruskan gak...cara makannya pun tak susah...sama mcm kita makan pil juga...lagi satu saya selalu tidur lewat malam sbb buat kerja rumah lepas anak2 tidor....dulu sblm amik maajun mmg nak bangun pagi tu malas jer lebih2 lagi time tengah cuti sembahyang suboh suka sgt saya lajakkan bangun sampai pukul 7 pagi...pastu anak nak gi sekolah saya kalut sendiri ...tapi skrg takde masalah lagi...bangun segar jer...masalah keputih dah takde....pasal hubungan dgn suami pulak (ni mesti ramai yg nak tau)...kahkahkah ...bila dah gelak besar tu paham2 jerlah...memang mendapat pujian dari asben...jadi mana2 cik abang yang baca topik ni dan yg mana isteri2 makan perancang keluarga baik cepat berubah ke maajun kak zah...tapi kenalah sabar yer...takkan makan baru seminggu dah nakkan kesan yg ketat"fatina - wanita melayu -
....................................................................................................................................................................
testimoni 5 ;megekal bentuk badan/bertenga/kejayaan merancang keluarga"nak tolong promotekan lagi makjun kak zalpermai ni.... bleh kan akak.... nak kasi up skit!!!!sekarang dah masuk 8 bln saya makan. alhamdulillah, dijamin tak menggemukkan... dah kembali langsing cam dolu2.... dah dpt balik body idaman.............. yang penting takde geleber2 yg sungguh menyakitkan mata..............saya mmg bangun kul 5pg everyday sbb dok sg buloh keje kat kl. nak siapkan anak punya barang, makan sbb nak anto kat pengasuh. balik sampai umah dah maghrib... nak prepare makan, kemas umah etc.... tapi saya tak pernah rasa letih, tak bermaya..... hubby pernah kata, u ni x penat ke? tu ler.... rasa2nya sbb makjun ler... sbb saya tak pernah makan jamu2 lain... hanya makjun.....dan, alhamdulillah... tak ter'lekat' lagi sampai la ni............ttg masalah wanita sumer settle! hubby pun puas hati........ xde komplain pun apa2.................. lagi puji ada!!!makjun kak zalpermai mmg POWER!!!!!"r-weenz - wanitamelayu-
..................................................................................................................................................................
Testimoni 6;
kemesraan suami isterir-weenz wrote:
fatinna wrote:saya pun teruga gak...tapi teruja nak bagi testimoni ....saya dah makan maajun kak zah ni 2 bulan....alhamdulillah takde masalah...cuma mula2 mkn dulu period kelam kabut sikit....tapi saya teruskan gak...cara makannya pun tak susah...sama mcm kita makan pil juga...lagi satu saya selalu tidur lewat malam sbb buat kerja rumah lepas anak2 tidor....dulu sblm amik maajun mmg nak bangun pagi tu malas jer lebih2 lagi time tengah cuti sembahyang suboh suka sgt saya lajakkan bangun sampai pukul 7 pagi...pastu anak nak gi sekolah saya kalut sendiri ...tapi skrg takde masalah lagi...bangun segar jer...masalah keputih dah takde....pasal hubungan dgn suami pulak (ni mesti ramai yg nak tau)...kahkahkah ...bila dah gelak besar tu paham2 jerlah...memang mendapat pujian dari asben...jadi mana2 cik abang yang baca topik ni dan yg mana isteri2 makan perancang keluarga baik cepat berubah ke maajun kak zah...tapi kenalah sabar yer...takkan makan baru seminggu dah nakkan kesan yg ketat dan ........"saya setuju!!!! lelagi bab hbgn suami-isteri tu......kakkakakak....jom ler pakat ramai2 mencuba makjun kak zah yg power nih...saya pun memula period berterabur gak... tp so far la ni alhamdulillah... semua berjalan lancar....apa lagi, jomlah....... cuba jgn tak cuba..... nak memesrakan lagi rumahtangga... moga bahagia ke hujung nyawa....................."r-weenz - wanita melayu -
.................................................................................................................................................................
Testimoni 7;
menghilangkan bau2 semasa period
asssalamualaikum........nak kongsi sedikit berita best setelah makan jamu ni:1) period klu sebelum ni hingga berbelas2 hari...tapi sekarang datang seminggu jer...pastu clean...xder lagi ekor2....2) bau2 yg kurang menyenangkan dah xder...calender - wanitamelayu -
.........................................................................................................................................................................
Testimoni 7;
cuci rahim
ms brpantang anak sulong dulu darah nifas pernah kuar berketul2 cm tak caya & takut pn ade coz first expce...mmg bertungku coz MIL jaga & dok bisik jer suruh jaga diri dr awal2 ni coz tk nk sakit seblm masanya...insyaallah dh lewat 30-an ni sihat lg....di usia cm ni cantik pn nak ler & pulus pn nak jg tp SIHAT lg nak......hmmm, sy mkn MAB kak zah ni lepas bersalin... tempoh nifas sy 40 hari.. pastu mkn MAB ni ari ke 44... pas 2, 3 ari makan turun darah lagi... panik gak masa tuh... kaler itam, byk lak tuh.... rujuk kat kak zah... kak zah kata tu cuci rahim... tp x lama kuar... dalam 4 ari jer... pastu ok....hmmm, semenjak makan MAB ni gak... period bersih jer... takdelah kuar ketul2... dulu masa lom kawen slalu gak kuar ketul2... mujur cepat jumpa MAB nih....TQ kak zah..... bertindak sblm terlambat.... bak org kata, mencegah sebelum mengubat.... ye tak?Cuma yg lom test lagi.... bila nak stop utk dapat 2nd baby lak.... ekekekekek.... tungguuuuu.......................[/quote]r-weenz - wanitamelayu -
........................................................................................................................................................................
Testimoni 8;
menghilang jerawat & mencantikkan kulitibuhazique
wrote:kak Zal..ma'jun ni panas so muka nnti naik jerawat ke dak...riso gaks kan kalo tang dalam ok tp muka naik jerawat lak..hehehe pudarlah penampilan nanti terutama nak dekat raya ni...muka sya lak sensitif sikit..tp takder jerawat so takut kalo makan nanti jerawat timbul...sila jelaskan ye akak mekasih bebanyak...nak mencelah tang jerawat nih......agak2nya sbb makan MAB kak zah ni kot kulit i makin jelita....wajah makin licin.... kuang, kuang, kuang, perasan!!!!eh, tp mmg rasa perubahan... sblm2 ni kerap gak jerawat ni naik.. dah macam2 produk kecantikan sy pakai. tah apa2 dah tepek kat muka nih.... sekali naik melata... kembo siam pun ada... lepas bersalin makan jamu bersalin kampung punya... pastu makan MAB smpi skrg.... tp dok ler kata jerawat tu tak tumbuh langsung... adalah juga... tp x le smpi mencacatkan muka pun... secoit jer... biasalah kalau nk period tuh....kalau betullah sbb MAB nih mmg TQ beri2much kat kak zah!!! bkn dalaman je POWER, luaran pun makin anggun, jelita & solid maintain cam anak dara..................Anyway... tenkiu kak zah.....[/quote]r-weenz - wanita melayu -
.......................................................................................................................................................................
Testimoni 9
merawat migrain
salam..akak sya berminat gaks le...emmm tapi nak tanya dlu takut tak sesuai kan...kak Zal..ma'jun ni panas so muka nnti naik jerawat ke dak...riso gaks kan kalo tang dalam ok tp muka naik jerawat lak..hehehe pudarlah penampilan nanti terutama nak dekat raya ni...muka sya lak sensitif sikit..tp takder jerawat so takut kalo makan nanti jerawat timbul...sila jelaskan ye akak mekasih bebanyak...assalamualikum....Dah habis sebotol sya gunakan makjun kak zah ni..so far, mmg elok...memula dlu sya was2 nak guna takut naik jerawat ke apa..heheh nak jg penampilan...maklumlah sebelum ni sya gunakan yg mahal..sebulan RM42 pil, ttp naik jerawat..kunun akan melicinkan wajah lah, pertukaran hormonlah..bila dtg period jerawat pun muncul.. tp..alhamdulillah...makan makjun kak zah ni jerawat seketui pun takder hahaha..bdn pun tak rs panas pun...so far mmg sya takder masalah migrain dah..jika tidak..alahai..mmg nazak!!!sakitnya melarat 2-3 hr...rs pecah kepala..la ni masalah mmg hilang hahahaALHAMDULILLAHHHHHHHHHHibuhazique - wanitamelayu -
.........................................................................................................................................................................
Testimoni 10
menurunkan berat badan
tee wrote:As'kum,Kak ZalpermaiAda cite baru nih.Semenjak T makan jamu kak Za.Badan T cam dh susut sikit.Tpi T x perasan.Yg perasannya..Meh T cite lerSelalunya T slalu kirim nasi dh sbulan kt kawan.Tpi ari tu T,dh boring.Kononnya nk pilih citarasa sendiri.Kakak gerai tu tegur T."Hai ,ko T lama x beli nasi akak,makin kecik ko nyer"....Dlm hati berdetik gak.Aiks dh susut ker badan aku ni.Tu baru sorang.Kemudian ptg T mesti beli pisang goreng atau keropok lekor.Mek keropok lekor pun tegur T."Kak,apasal akak dh kurus...akak makan pil kurus ker..lengan bajuakak dh x ketat.(Pkai uniform/blazer).Apa lagi dlm kepala ingat jamu akak lh.(Promote nih)Ari tu Kak Nora yg jual insuran pulak.(Yg jumpa kak Zal ari tu).Dia pun tegur T dh kurus sikit.T kata lh makan jamu kak Zal.Apalagi,dia kn dh beli kt kak Za,cuma dia lom makan lgi.Dia kata nk makan dh x sabar lgi.Eeee dh perasan pulak T ni,dh kurus sikit.T ada satu soalan tuk kak Zal....Anak dara leh x makan jamu akak nih.Coz ada seorg anak dara ni,tanya.T berjaya turunkn sikit makan apa.(Dlu T pipi tembam,dh la tu badan bulat.Dh la T ni kecik jer org nyer.Cam kak Nora tu)Kak Za,tolong jawab nyer.....T nk pm kak Zal..nk order...(Caya lh kak Zal,Macam X percaya jer...Stop jer makan,period dtg..betul lh.Macam pil perancang...)tee - wanitamelayu -
.........................................................................................................................................................................
Testimoni 11
melawas buang iar besa
Risyallah...itulah first thing yg saya bleh nampak klu buang air..mmg x sembelit lagi dah...b4 this mmg payah sket klu time2 nak buang air ni..lain2 sy x nampak lagi cuz btl pertama x abis lagi...cuma yg nampak period tu dtg blk (keluarkan darah kotor)..tp xper sy tunggu lagi...insyallah berkat kesabaran manalah tau berhasil pulak nanti...nak tanya lagi kak..open erk...klu cam terbabas ker percentage nak pregnant ada x... even dah mkn mab ni:lol:harajuku - wanitamelayu -
.......................................................................................................................................................................
Testimoni 23
Verification Dari Dr MAB menganduni Hormon Progrestron (Anti Pregnant) Secara Semulajadi
Hello..Saya ada tanya pendapat Dr. tentang style makan jamu/pil tradisional utk kaedah famili plan nie...So dia kata dr segi sains pil perancang tu mengandungi kadar hormon progestron dan apa 'ntah' utk mencegah kehamilan kita secara semulajadi...Testimoni 28Menyelesaikan masalah sakit badan/Senang Bangun Pagi (Menyegarkan badan)assalamualaikumnak jugak berkongsi cerita tntg jamu ni. sy dah mkn utk 3 bulan dan alhamdulilah.. sy dh rasa kesannya. fist time makan, period mai 21 hari. gelabah betul. pastu bila sambung ngan botol kedua, period tu dtg ms tgh consume jamu tu...to be specific, at 30 august. bila dah habis, sy buat mcm kak zah ckp, stop for a week wlu dlm hati bimbang gak sbb time tu tgh subur.bulan ni, on 1 Oct, the period comes again dan kitarannya normal. darah yg keluar pun banyak dan berketul2 gitu. tak mcm ms makan pil, darah tu mcm tersekat. dan yg paling sy rasa best, bangun pg bdn rs segar je. dulu..pepagi nk bangun punyalah susah. sakit badan mcm kena pukul je.by the way, tima kaih bebanyak ye kak zah.. sy akan order lg lepas ni. ader sebotol lg kat umah tu...salam ramadhanbuputrie - page 13Testimoni 454 thn monopouse mkn mab period jln baliksaja nak bagi info kat sini.mak sy dah monopouse 4 thn tapi sejak mkn MAB ni btl ke 2 periodnya dtg balik.anne69
......................................................................................................................................................................
Testimoni 46
6 thn berubat dgn mcm2 utk pregnant, tapi selepas 6 bln ambil MAB utk teraturkan period..... sekarang sah dah pregnant.kak zah...ingat saya lagi...alhamdulillah sekarang saya br je disahkan mengandungtapi baru lagi... :lol:stlh 6 tahun daku menanti...akhirnya termakbul jugakdoakan agar sampai bersalin saya sihat ye kaksaje nak bg tau akak :lol: :lol:lama saya tak jenguk kedai akak :lol: :lol:minah tulen-
......................................................................................................................................................................
Dan dari saya sendiri... Untuk mendapatkan anak kedua agak sukar. Masalah yg saya hadapi masih berlanjutan iaitu period x stabil langsung... sebulan 2 kali. Sebaik diperkenalkan dgn MAB ni, hati terus terpaut...dan kesan pertama yg saya rasa ialah toksin2 dan darah hitam keluar walaupun baru makan 15 hari. Saya stop sbb saya nak try, kot2 berhasil... N next month punya period lewat seminggu. Saya call sifu n sifu kata normal sbb dia nak stabilkan semula period n nak sesuaikan dgn badan. Masuk dua minggu n seterusnya 3 minggu. Badan dah rasa lain mcm n rasa pitam2. Sekali wat check up kat klinik, alhamdulillah, saya pregnant 7 minggu n sekarang dah sepuluh minggu. Insya allah due akhir bulan May 2010. Apa2 pun kita berusaha, Allah jua yg menentukannye. Amin.

2 ulasan:

  1. ada kelulusan jbtn kesihatan x?

    BalasPadam
    Balasan
    1. sudah ada sis.
      insya allah hujung bulan 5 akan keluar packing baru n harga juga baru

      Padam